Szja 1% – szeptember 30-ig regisztrálhatnak a civil szervezetek

A korábbi évek gyakorlatától eltérő eljárási szabályok szerint utalja a NAV a kedvezményezetteknek a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából összegyűlt támogatást. 2015-ben kizárólag azok a civil kedvezményezettek részesülhetnek a felajánlásokból, amelyek tavaly szeptember 30-ig elektronikus úton regisztráltak a NAV-nál.

A NAV internetes honlapján a http://www.nav.gov.hu/nav/szja1_1 link alatt megtalálható az érvényesen regisztrált civil szervezetek listája. A 2014-es rendelkező évtől köztartozás esetén a NAV a felajánlott összeg megfelelő részét a köztartozás kiegyenlítésére átvezeti és a fennmaradó összeget kiutalja.

Annak a civil szervezetnek, amely 2016-ban szeretne az 1 százalékos felajánlásokból részesülni, idén szeptember 30-ig kell benyújtania a 15EGYREG nyomtatványt a NAV-hoz, mivel a regisztrációs kérelem benyújtásának határideje a rendelkező évet megelőző év szeptember 30-a.

A határidő jogvesztő, tehát aki idén elmulasztja a regisztrációt, legközelebb már csak 2017-től válhat kedvezményezetté.  A regisztráció visszavonásig érvényes.

Bővebb információ a NAV honlapján (www.nav.gov.hu) a 26-os számú információs füzetben található.