A munkahelyi étkeztetést érintő változások 2013-ban

Munkahelyi étkeztetés esetén a 2013. évtől utalvány juttatása esetén nem kizáró ok, ha más magánszemélyek is igénybe veszik az étkezőhely szolgáltatását (külsősök, biztonsági őrök, hozzátartozók). Változatlan viszont az a feltétel, hogy az étkezőhelynek a munkáltató telephelyén kell működnie.

(A 2012-ben csak az a munkahelyi étkeztetés minősült béren kívüli juttatásnak, amely a munkáltató telephelyén működő étkezőhelyen valósult meg. Utalvány, elektronikus adathordozó formájában történő juttatás esetén további feltétel volt, hogy ez az étkezőhely kizárólag az adott munkáltató munkavállalóit lássa el.)

Módosult az utalvány fogalma, mely szerint: az „Erzsébet-utalvány: a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott, fogyasztásra kész étel és melegkonyhás vendéglátóhelyeken étkezési szolgáltatás vásárlására  felhasználható utalvány.”

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a 2012. évi átmeneti rendelkezés fennmaradt, azaz 2013-tól melegkonyhás vendéglátóhelyeken továbbra is felhasználható. Havonta adható értéke 8 000 forintra emelkedett.